Pris og hæder for at holde Grenaa ren

  • 0
  • november 15, 2021

Fredag d. 12 november 2021.

Pris og hæder for at holde Grenaa ren

Grenaa Håndværkerforenings Kannepris gik i år til gruppen “Ren Grenaa”.

Grenaa Håndværker og Industriforening har holdt sit årlige torskegilde som en del af generalforsamlingen.

Et fast punkt på denne aften har i flere år været uddelingen af hædersprisen Kanne Prisen, der er opkaldt efter Grenaas helteskikkelse Søren Kanne.

Inden foreningens formand, Klaus Allermann, udløste spændingen, mindede han om – på grund af corona – at det er tæt på to år siden, foreningens medlemmer sidst har været samlet.

»For det har været noget af nogle vanvittige år siden sidst, vi aflyste generalforsamling i november 2019 og 11. marts 2020 blev Danmark lukket ned, med alt hvad det indebar af hamstringer af toiletpapir og gær ja selv jeg bagte kager og boller til familien,« sagde Klaus Allermann.

»Men som håndværker blev vores hverdag ikke mindre stresset, for ville kunderne have besøg eller måtte vi ikke komme ind, når vi besøgte dem, kunne vi få materialer eller var der lukket for transporten, eller var materialerne på lager, det tog nogle uger at få styr på dette. Jo længere tid, der gik, begyndte verden så småt igen at gå videre, men der var stadig store udfordringer med leverancer som ikke kom eller forsvandt, der begyndte også en prisstigning, som vi aldrig har set før, ved ikke om det var leverandørerne eller producenten der forsøgte at skumme fløden. Men her halvandet år efter, er der stadig meget høje materialepriser, svigtende leverancer og produkter, man ikke kan få der sætter dagsordenen i det meste af det danske erhvervsliv,« sagde Klaus Allermann.

Og så fortalte han om årets prisuddeling, at der er valgt en lidt anden vinkel i år.

»Vi har valgt ”Ren Grenå” som har gjort en forskel siden 2018 – i hvert tilfælde en synlig forskel på vores grøfter og rabatter langs vejene. Det er fantastisk at se, at når alt andet svigter, er der private/frivillige personer, der gør en forskel for byen og området,« sagde Klaus Allermann, da han overrakte en gavecheck på 4000 kroner til stifteren af ”Ren Grenaa” Lisbeth Horndrup Jensen – med en opfordring til at bruge pengene fornuftigt.