Kanneprisen gik til frivillig indsats

  • 0
  • november 8, 2022

07/11/2022 KL. 09:40

Kanneprisen gik til frivillig indsats

Grenaa Håndværker og Industriforening hædrede indsatsen for at bevare Den Gamle Smedie i Grenaa.

Traditionelt er Grenaa Håndværker og Industriforenings hæderspris Årets Kanne gået til en person, men i år gik man lidt uden for de normale rammer ved uddelingen.

Formanden, Klaus Allermann, fortalte ved dette års generalforsamling og torskegilde på Restaurant Mundgodt i Grenaa, at det skyldes en ansøgning fra BLIN (Bygnings- og Landskabskultur i Norddjurs), som står for driften af ”Den Gamle Smedie” i Smedestræde i Grenaa. En fredet bygning, som BLIN siden overtagelsen har fået gjort til et arbejdende værksted, som har åbent for turister og for skoler.

»Alt arbejdet er frivilligt, så der skal så skaffes økonomi til ”de sten og den mørtel”, der skal købes – vi bygger det selv ind med frivillige timer,« hed det i ansøgningen.

De frivillige skulle i gang med at renoverer de gamle vinduer, som kræver en helt speciel viden.

»Så det vendte vi på vores bestyrelsesmøde og derfor bliver der ikke som traditionen er uddelt en Kanne Pris i 2022, men vi vil gerne overrække Tommy Glindvad og Lars Kastanje fra BLIN en check til deres arbejde med at vedligeholde denne bygning hvor der er stolte håndværker trationer i,« sagde Klaus Allermann.

Han nævnte i sin beretning, at der stadig er muligheder for udvikling og nye erhvervseventyr i Norddjurs Kommune.

»Jeg ved, at der arbejdes flere steder med nye omstillings/udviklingsprojekter, og at mange af de etablerede firmaer gerne hjælper til med løsninger og udfordringer. Derfor vil jeg appellere til, at kommunen begynder at tænke på de lokale entreprenører og måske se om der ikke er lidt opgave,r der skal ud i licitation nu og i stedet for total- og storentrepriser udbyde disse i mindre opgaver og fagentrepriser, sådan man lokalt kan løfte disse opgaver. Det er vel også nu, vi som entreprenører skal byde os til for kommunen for at vise dem, vi kan og vi gerne arbejde for dem,« sagde Klaus Allermann.

Læs artikel »