Orientering om Corona-situationen fra SMVdanmark

  • 0
  • marts 13, 2020

Kære Grenaa Håndværker- og Industriforening

Jeg sender denne mail til dig, fordi du gennem din brancheforening er medlem af SMVdanmark.

SMVdanmark er en del af regeringens Corona-enhed, hvor vi løbende bliver orienteret om udviklingen, og kommer med forslag til, hvordan vi kan undgå de værste konsekvenser for de små og mellemstore virksomheder. Vi er blevet bedt om at orientere vores medlemsvirksomheder så bredt som muligt, for det er vigtigt, at vi står sammen om denne udfordring.

Jeg vil anbefale dig at se på den særlige hjemmeside og hotline for virksomheder, som vi har fået etableret på Virksomhedsguiden.dk. Her finder du information om, hvordan du skal forholde dig.

Kontakt din brancheorganisation, hvis du har brug for hjælp

Herudover vil jeg stærkt anbefale dig at kontakte din brancheorganisation, hvis du har spørgsmål om, hvordan du skal forholde dig. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du løbende bliver opdateret om, hvad regeringen gør for, at SMV’erne kommer så godt som muligt igennem krisen. Du tilmelder dig på vores hjemmeside.

Nedlukning får konsekvenser for danske SMV’er

Statsministeren har nu sendt de fleste offentligt ansatte hjem for at begrænse Corona-smitten i at brede sig. Hun opfordrer også private virksomheder til i videst mulige omfang at sende deres medarbejdere på hjemmearbejde, afspadsering eller ferie.

Denne nedlukning af Danmark vil få meget store konsekvenser for private virksomheder. Mange vil miste omsætning og skal måske ovenikøbet betale løn uden mulighed for refusion til medarbejdere, der er sendt hjem eller bliver syge.

SMVdanmark er meget opmærksom på jeres udfordringer lige nu, og arbejder for, at regeringen skal igangsætte flere initiativer, der hjælper de erhvervsdrivende. Læs mere om tiltagene her.

Med venlig hilsen
Ane Buch
Adm. direktør for SMVdanmark