Nyt om Corona-hjælp til danske SMV’er, 25. marts 2020

  • 0
  • marts 26, 2020

Sammen klarer vi det!

Hæng i derude! Vi ved at det er en rigtig hård tid for langt de fleste SMV’er, og uvisheden om, hvor længe dette skal vare, gør det nærmest umuligt at træffe de rigtige beslutninger.

9 forslag til ekstra tiltag

Hos SMVdanmark kæmper vi ekstra hårdt for jer i disse dage, og vi lykkes hele tiden med at få forbedret de politiske aftaler, der kommer frem. På baggrund af de rigtig mange henvendelse vi har fået fra jer, har vi udarbejdet 9 ekstra tiltag, der er nødvendige for at hjælpe de selvstændige og SMV’erne gennem krisen. Forslagene er allerede præsenteret for regeringen og de øvrige partier i Folketinget. Du kan læse de 9 forslag længere nede i denne mail.
Særligt kæmper vi hårdt for de tvangslukkede virksomheder, der stadig står tilbage med meget store personaleudgifter uden nogen mulighed for at skaffe en indkomst. Lønkompensationsordningen skal forbedres så SMV’ernes andel af regningen bliver mindre. Ejerledere med mere en 10 ansatte i virksomheden skal også kunne få kompensation ligesom vi ikke mener det er ok, at selvstændige med en lav omsætning helt holdes uden for støtteordningerne.
Vi er fuldt bevidste om, at der nok vil komme flere behov for løsningsforslag, da I bliver påvirket vidt forskelligt alt efter jeres virksomheds branche, størrelse og situation, så tag ikke de 9 punkter som et udtryk for, at så tror vi at alt så er løst for jer.

Ny platform til CrowdFunding for SMV’er

Vi arbejdet i øjeblikket intensivt på at skabe en digital platform, hvor alle virksomheder kan oprette en profil til crowdfunding. Her vil I kunne tilbyde jeres ydelser, også forsinket i form af fx gavekort, til danskerne. Man kan også bare anmode om støtte, hvis man fx er en eksportvirksomhed, der ikke har noget at sælge lokalt, men hvor lokalområdet vil stå sammen om at redde virksomheden. Det meste bliver muligt. Formålet er, at få de mange penge den almindelige dansker har mellem hænderne ud som omsætning i SMV’erne. Vi håber at kunne præsentere løsningen inden for en uge.

Der er nu åbnet for ansøgning om lønkompensation
Slutteligt er der kun at sige, at der i dag kl. 12.00 er blev åbnet for ansøgninger til lønkompensation for dine hjemsendte medarbejdere på Virksomhedsguiden.dk og Virk.dk. Der er kø til Virksomhedsguiden.dk, men ved du, hvad du skal, kan du gå direkte til virk.dk og ansøge om lønkompensationen. SMVdanmark har testet løsningen, og den meget enkel at anvende. Og husk nu, at ansøgningerne ikke behandles efter ”Først-til-mølle”-princippet – der er plads til alle.

De bedste hilsener,
Jakob Brandt, Vicedirektør SMVdanmark