Nyt om Corona-hjælp til danske SMV’er

  • 0
  • marts 23, 2020

Kære Grenaa Håndværker- og Industriforening

Regeringen og Folketingets partier har over den sidste uge arbejdet på højtryk for at undgå, at Corona-krisen skal blive til en økonomisk katastrofe. Løsningerne er besluttet, men er endnu ikke klar at til blive ansøgt. Så bevar roen og vent et par dage.

Vi har fra SMVdanmark løbende sparket forslag både ud i pressen og ind i de politiske forhandlinger for at sikre, at virksomheder, som din, ikke bliver overset og går ned under krisen.
Det er lykkedes langt hen ad vejen, selvom det føltes op ad bakke til at begynde med, hvor al opmærksomheden var på de store virksomheder. Det fik vi heldigvis lavet om på. Vi har råbt op og er blevet hørt af politikerne.

Hjælpepakkerne hjælper mange, men ikke alle

Vi har fået nogle historisk store støttepakker, men er ikke i mål for alle virksomheder endnu. Men jeg kan love en ting, og det er, at vi fortsat vil forsøge at finde løsninger for dem, der ikke får hjælp og dem, der ikke får hjælp nok.

Vi hører gerne fra dig, hvis din virksomhed ikke er omfattet de løsninger og ordninger, der er besluttet og du ser frem til alvorlige økonomiske problemer. Så tager vi det med i vores arbejde. Vi vil bede dig om at skrive en email til os – og ikke ringe, da vores telefonlinjer er voldsomt overbelastede.
Skriv til os på smv@SMVdanmark.dk – skriv “Jeg får ikke hjælp” i emnelinjen.

Løsninger om kompensation

I søndags blev arbejdsmarkedets parter og staten enige om en trepartsaftale, der kan give 75 pct. lønkompensation til fuldtidsansatte og 90 pct. til timelønnede.

I går fik vi kompensation for omsætningstab på mindst 30 pct. – maksimum 23.000 kr. – til indehaverne af en stor gruppe af små virksomheder, selvstændige og freelancere – virksomheder med under 10 ansatte.

Samtidig kom der kompensation for 100 pct. af de faste omkostninger til de frisører og andre kundetætte brancher, der har mistet deres omsætning, fordi de har fået påbud om at lukke. Andre med store tab får 80 pct. kompensation.
Vi kæmper videre for, at også virksomhedsejere med mere end 10 ansatte kan få noget at leve af, hvis omsætningen falder bort.

Treparten er ikke god nok

Vi hører fra de virksomheder, der er blevet lukket af påbud, at de selv med lønkompensation er voldsomt belastet af, at de skal betale over 10.000 kr./medarbejder pr. måned. De er ikke blevet fuldt kompenseret, som nogle medier har udlagt det som.
I det hele tager er trepartsaftalen ikke god nok til SMV’ernes behov. Den er forhandlet af de store og for de store. Vi håber på at kunne få justeret den.

Stor uklarhed om hjælpepakkerne virker og hvordan

Mange har været i tvivl om, hvad hjælpepakkerne giver af muligheder og redning, og der er stadig stor uklarhed om, hvem der er omfattet, hvem der ikke er og hvordan og hvor man søger støtte.

Vi vil i dette nyhedsbrev forsøge at skabe mere klarhed over det, ligesom vi på vores hjemmeside har en særlig Corona-side, hvor vi forsøger at holde jer opdateret.

Hvis du ikke kan finde svar har spørgsmål vil vi rigtig gerne hjælpe, men vi får rigtig mange opkald og der kan derfor være lang ventetid.

Vi opfordrer derfor alle medlemmer til først og fremmest at holde sig orienteret og søge svar på vores og jeres brancheforeningers hjemmesider samt på virksomhedsguiden.dk.
Finder du ikke svar og vil du gerne ringes op af en af vores jurister, så skriv en mail med dit telefonnummer og kort hvad spørgsmålet drejer sig om, så vil vi ringe dig op så snart vi har mulighed for det. Skriv til corona@smvdanmark.dk – skriv “Ring mig op” i emnelinjen.

Vi vil prioritere at skrive svar på alle de spørgsmål, vi får, på hjemmesiden. Så forsøg at finde svar her, før du ringer.

Pas på jer selv og jeres derude – og lad os komme igennem denne krise sammen.

Kender du nogen, der kunne have gavn af den information vi giver her, så send den videre.

Bedste hilsner
Jakob Brandt
Vicedirektør i SMVdanmark